Hírolvasó

A magyar adókörnyezet versenyképes a régióban

[origo] - 2019, március 9 - 08:07
Az adóváltozások főként a kis- és középvállalkozásoknak kedveznek, különösen vidéken, ahol komoly támogatásokat is igénybe vehetnek - vélekedett a Magyar Hírlapnak adott interjújában Barta Péter, akit tavaly az év adótanácsadójának választottak.

Komoly adócsökkentéssel pörgetnék fel a kínai gazdaságot

[origo] - 2019, március 5 - 12:32
A kínai kormány közzétette a legfrissebb növekedési célját, és ezzel együtt rendkívül erőteljes adócsökkentési programot is bejelentettek a parlamentben. Bár az idei GDP-növekedés várhatóan gyengébb lesz, mint a tavalyi, a nagy kérdés most az, bejön-e a kormány terve, és az adócsökkentés, illetve egy esetleges kereskedelmi megállapodás az Egyesült Államokkal képes-e felpörgetni a világ második legnagyobb gazdaságát.

Párizs százmilliókat szedne be az internetes óriásoktól

[origo] - 2019, március 4 - 16:42
Akár 500 millió eurónyi bevételt is hozhat az internetes óriásvállalatok bevételeire kivetett 3 százalékos adó Franciaországban ? mondta az ország pénzügyminisztere. Bruno Le Maire szerint a 21. században olyan adórendszerre van szükség, amely tartja a lépést a technológia fejlődésével.

Shakirát adócsalással vádolják, beidézte a bíróság

[origo] - 2019, február 27 - 10:03
Az adócsalás miatt Shakira ellen indult eljárásban beidézték a kolumbiai énekesnőt, június 12-én kell megjelennie a bíróság előtt a katalóniai Esplugues de Llobregatban.

Idén is fel lehet ajánlani az szja 1 százalékát a tehetségek támogatására

[origo] - 2019, február 26 - 11:52
Idén is fel lehet ajánlani a személyi jövedelemadó (szja) 1 százalékát a Nemzeti Tehetség Programra (NTP), a kormány pedig - a korábbi évekhez hasonlóan - az összegyűlt adóbefizetésekkel egyenlő összeggel egészíti majd ki az idei keretet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A britek extra adót vetnének ki az új ruhákra

[origo] - 2019, február 20 - 14:04
A britek új adónemet hoznának létre, amivel a divatiparból származó hulladékot szeretnék csökkenteni, mivel a fast fashion divatcégek miatt visszaesett a tartós ruhák vásárlása ? foglalta össze az Independent.

Adózói tájékoztató Magyarország 2019. január 1-jétől alkalmazható adóegyezményeiről

APEH - 2019, február 20 - 11:13
Tisztelt Ügyfelünk! Felhívjuk szíves figyelmét, hogy ha a NAV itt olvasható tájékoztatójának megfelelően jár el, akkor az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 247. §-a alapján jogkövetkezmény az Ön részére nem állapítható meg. A fentiek alkalmazása az esetleges adóhiány megfizetése alól nem mentesít. Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Új-Zéland is megadóztatná a nagy techcégeket

[origo] - 2019, február 18 - 12:59
Hétfőn jelentette be Új-Zéland, hogy aktualizálják törvényüket, és így az olyan technológiai óriásoknak, mint a Google, a Facebook vagy az Amazon adót kellene fizetniük az országban ? olvasható a CNBC-n.

Magyarország a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban

[origo] - 2019, február 11 - 06:10
Magyarország a legnagyobb adócsökkentő az Európai Unióban, és néhány éven belül szeretnénk elérni azt is, hogy a magyar legyen a legegyszerűbb, a legkevesebb adminisztrációt és a vállalkozásokat legjobban kiszolgáló adórendszer - mondta Izer Norbert.

Milliókat érintő, új földszabályozás készül

[origo] - 2019, február 10 - 09:26
Kínában is beköszöntött az új év, az AutoWallis pedig a budapesti Értéktőzsdére ment, és a vállalat részvényeivel már csütörtök óta lehet kereskedni. Kiderült az is, hogy nőtt tavaly a kiskereskedelem forgalma, az Európai Unió pedig elkaszálta a Siemens és az Alstom vasúti üzletágainak összeolvadását. Heti gazdasági összefoglaló.

Oldalak